Slotevent DEMI MORE – Adrianuskerk

Ryanne Ruijsbroek Geen categorie

DEMI MORE staat voor “Demonstration of Energy efficiency by Measurement and Innovation gives More”. Dit Interreg-project, geleid door Kempens Landschap (BE) en provincie Noord-Brabant (NL), onderzocht hoe monumenten op een respectvolle, maar innovatieve manier energiezuiniger gemaakt konden worden. Navos Klimaattechniek B.V. heeft daar haar steentje aan bij kunnen dragen met BioClina stralingsverwarming. Rijksmonument de Heilige Adriuanuskerk in Esbeek is herontwikkeld tot een samenwijsaccommodatie, bestaande uit een basisschool, kinderdagverblijf en een peuterspeelzaal. De kinderen kunnen genieten van een aangenaam binnenklimaat, doordat het gebouw voorzien is van BioClina capillaire klimaatmatten.

Op woensdag 9 oktober vond de slotbijeenkomst van het project DEMI MORE plaats in het provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch. Hoewel monumenten verduurzamen lastig lijkt, is dit niet onmogelijk. De slotbijeenkomst gaf een inkijkje in wat er wél kan en wat daarvoor nodig is.
Met een inspirerende excursie, sfeervolle film, dynamische gesprekken, innovatieve technieken en een geïnteresseerd publiek uit Nederland en België stond DEMI MORE stil bij de behaalde resultaten en sprak de wens uit om ook in de nabije toekomst samen op te trekken en van elkaar te leren.

Klik hier voor meer informatie over DEMI MORE