Nieuw in ons assortiment: hicoTHERM®

Ryanne Ruijsbroek Geen categorie

Verwarming met elektriciteit neemt een enorme vlucht. Het is een duurzaam alternatief, omdat fossiele brandstoffen niet meer nodig zijn. Bovendien is het een gezonde manier van verwarmen. Navos is altijd op zoek naar innovatieve trends; daarom hebben we hicoTHERM® – oppervlakteverwarming met infrarood – toegevoegd aan ons assortiment.

Het systeem bestaat uit verwarmingsfolie van slechts 0,4 mm dik, voorzien van geleidende carbonvezels. Het zet elektriciteit op effectieve wijze om in stralingswarmte. Hiertoe wordt de 230 V netspanning getransformeerd naar 36 V laagspanning, waarmee een hoge mate van veiligheid wordt gegarandeerd. De reactietijd van het systeem is zeer kort. Het systeem is onderhoudsvrij en brengt in tegenstelling tot traditionele vormen van verwarming geen lucht en daarmee ongezonde stofdeeltjes in circulatie.

Het geheel wordt aangestuurd door programmeerbare temperatuurregelaars en is geschikt voor inbouw in plafond, wand en vloeren; in zowel nieuwbouw als renovatie. De stralingscapaciteit bedraagt bij 30˚C ongeveer 900 W/m2. Het verbruik is 130 W/m2, wat moeiteloos door bijv. zonnepanelen kan worden opgewekt.

Hebben we u nieuwsgierig gemaakt? Kijk dan snel op de productpagina van hicoTHERM®of neem contact op met één van onze productspecialisten.

Benieuwd naar het gehele assortiment van Navos? Bekijk dan hier ons booklet!